Heeft uw kind extra begeleiding nodig?

Heeft u een kind met een psychiatrische problematiek of een lichamelijke of verstandelijke handicap, dan komt u in aan­merking voor een financiele ondersteuning, het zogenaamde persoonsgebonden budget (PGB). Uw aanvraag dient u in bij uw gemeente. Zodra u een budget wordt toegekend is het geheel aan u met welke zorgverlener u in zee gaat. Dat zou best eens Kroost+ kunnen zijn.


Wat is de werkwijze van Kroost+?

Kroost+ is opgezet om kinderen die zorg behoeven een professionele en betrouwbare helpende hand te bieden. Allereerst wordt in overleg met de ouders besproken wat het doel van de begeleiding moet zijn. Bijvoorbeeld: het ontwikkelen van sociale vaardigheden, het vergroten van de zelfredzaamheid en/of het vasthouden aan de dagelijkse routine. Vervolgens wordt gekeken naar een mogelijke match tussen het gezin en een geschikte PGB begeleider. Naast de fysieke begeleiding wordt ondersteuning op afstand aangeboden. U kunt 7 dagen per week contact krijgen via e-mail/telefoon/whatsapp. De ervaring leert dat veel ouders het prettig vinden even samen te kunnen sparren over opvoedkundige vraagstukken of praktische problemen. Vandaar dat Kroost+ het belangrijk vindt eveneens een klankbord te zijn.

Kroost+ is een initiatief van drs. Sonja Wienbelt, aan de universiteit van Leiden afgestudeerd als gezinspedagoog. Haar specialiteit is het begeleiden en ondersteunen van gezinnen die hulp nodig hebben. Dat vraagt om een goede vertrouwens­relatie tussen ouder, kind en begeleider. Kroost+ staat u graag terzijde. Ook bij uw aanvraag van een persoonsgebonden budget.

Neem geheel vrijblijvend contact op voor een (gratis) kennismakingsgesprek! Liever eerst even videobellen? Voor ons geen enkel probleem. 


Wilt u meer weten over het PGB?

 De onderstaande website legt u stap voor stap alles uit.

https://www.svb.nl/nl/pgb/storyline-uitleg-over-het-pgb

       


Referenties

24/07/2020

‘Als moeder van een jongedame met een beperking en hechtingproblematiek kan ik zeggen dat Sonja veel heeft kunnen betekenen. Stond open voor feedback, altijd actief bezig, open en persoonlijk en vooral positief. Ze is professioneel, betrouwbaar, lief en heeft veel humor. Ze heeft onze pleegdochter begeleid in de thuissituatie, op stage en heeft haar zelfs thuis opgevangen. Bijzonder flexibel. We kennen Sonja nu denk ik 3 jaar. Ze heeft echt een hart van goud, dat altijd mee wil denken en echt iets wil betekenen.

Carolina Roeters’


13/08/2020

‘Vanaf het moment dat Sonja bij ons binnen kwam hadden we al meteen een leuke klik. Dat is fijn, want je hebt toch iemand meerdere uren per week in huis / samen met je kinderen. Sonja denkt graag mee en komt met goede tips en ideeën, ze denkt echt met het hele gezin mee. Als zij er is, vinden de kinderen het geweldig, maar ondertussen werkt ze wel aan doelen die we onderling opgesteld hebben en is ze consequent. Dat laatste is bij onze twee pleegkinderen echt heel belangrijk. Wij hebben twee pleegkinderen die beiden een syndroom hebben. Wat fijn is, is dat Sonja en ook haar werknemers zich inlezen in het syndroom en hierdoor weten wat ze kunnen verwachten en daarnaast betrokken zijn bij de hulpverlening die wij al hebben. Dat laatste uit zich in het feit dat Sonja bijvoorbeeld in het mailverkeer zit van de (andere) betrokken hulpverlening of bijvoorbeeld mee gaat naar gesprekken over de kinderen. Beiden is erg prettig, als ondersteuning voor ons.

Sonja kwam 16 uur in de week over de vloer bij ons, voor beide kinderen 8 uur. In de drie jaar dat ze nu bij ons komt, hebben we haar zien uitbreiden tot een echt bedrijf en hebben we via Kroostplus een nieuwe PGB-er over de vloer. Toch blijft Sonja zeer betrokken, altijd meedenken, verslagen schrijven, stuurt ze haar personeel goed aan / heeft ze goede overdrachten met haar werknemers en houdt ze goed contact met ons om te sparren en ondersteuning te kunnen bieden. 

Wij en vooral ook de kinderen zijn blij met Kroostplus en weten zeker dat wij nog lang samen zullen werken met Sonja en haar bedrijf.

Familie Bekker’